Trupa de teatru "În Pom", înființată în anul 2011

A 4-a stare de agregare

Casa Studenţilor Timişoara
Vineri, 13 mai 2011, ora 13.30

Coordonare scenica: actor, Ana-Maria Pandele Andone
Asistenta tehnica – prof. Mioara Farda

de Miriam Cihodariu

Cu:

Bursuc-Luca Alexandru Dorin, Iena Andreea Iris, Ilaş Beniamin Matei Călin, Lupu Andrei, Marinaş Corina MădălinaSărăcin Laura Daniela, Toma Claudiu Gheorghe 
Grafica – Andreea Pintilie
Montaj Video – Claudiu Toma
Tehnica de scena – Mioara Farda, Mario Nai

Galerie foto

Sinopsis spectacol "A 4-a stare de agregare"

Aflat la varsta adolescentei, Radu isi cauta locul intre oameni, se cunoaste pe sine, se maturizeaza. Parcurge, pe rand, starile de agregare cunoscute: lichida - unde intalneste un libertinaj excesiv, insotit de compromisuri nenumarate si hedonism, solida – insotita de rigiditate si lipsita de profunzime si apoi gazoasa – unde majoritatea actiunilor sunt insotite de snobism si oportunism.

..."- Par a fi oameni de treaba!!..." rosteste Radu...

Starile de agregare reprezinta tot atatea tipuri de personalitate pe care le cunoaste in cautarea celei de-a patra, cea plasmatica, simbolizand perfectiunea. Constientizarea faptului ca starile trec din una in alta il pune in situatia de a invata ca in viata orice tanar poate intalni oameni feluriti si va parcurge situatii diferite, insa alegerea propriului drum ii apartine.

Avand ca si punct de pornire aceasta idee, am dezvoltat impreuna cu tinerii participanti, membri ai trupei de teatru "In pom", un scenariu care doreste sa fie in egala masura, atat comic, cat si emotionant...

Evenimentul se incadreaza intr-un proiect ce poarta numele de "Theatralis" si consta in realizarea unui spectacol impreuna cu tinerii dornici sa participe la activitatile trupei de teatru.

Acest proiect il derulam in cadrul ONG-ului nostru - Asociatia Culturala "Pentagon"- si am avut sprijinul neconditionat al Casei de Cultura a Studentilor, al Palatului Copiilor Timisoara, precum si al Teatrului National din Timisoara si al altor parteneri.

Am incercat pe parcursul acestor luni ale anului 2011 de cand se deruleaza proiectul, sa ii apropii pe tinerii din trupa de lumea magica a teatrului… mai exact, am parcurs impreuna drumul catre personajele dorite...

Le-am deslusit cateva din tainele actorului: le-am vorbit despre faptul ca perfecta articulatie a cuvintelor este de fapt prima indatorire a actorului, as zice politetea actorului… despre acuratetea si precizia textului, despre nevoia de simplitate plina de caldura omeneasca… despre a cauta libertatea dinlauntru… caci ce alta temnita e mai intunecata decat adancul propriului nostru suflet? Ce temnicer mai necrutator cunoastem, decat noi insine?

Asociatia Culturala "Pentagon" - initiatorul proiectului de spectacol "A 4-a stare de agregare" in colaborare cu partenerii sai: Casa Studentilor Timisoara, Palatul Copiilor Timisoara si Teatrul National Timisoara, organizeaza la mijlocul lunii mai a acestui an, spectacolul- eveniment cultural cu acelasi nume.

Publicul tinta al eveniementelor sunt tinerii, elevii si profesotii dar si publicul larg. Vom bate gong-ul acestui spectacol pe scena Casei de Cultura a Studentilor din Timisoara.

Ne-am simti deosebit de onorati daca ati dori sa participati la eveniment si deasemenea va solicitam, in masura posibilitatilor, sprijinul pentru promovarea evenimentului si ducerea la indeplinire a tuturor obiectivelor propuse.

Astfel, si noi simtim ca ne este rasplatita intr-un fel munca pe care o depunem impreuna cu tinerii din Timisoara, iar acestia la randul lor, vor fi stimulati in continuare sa participe la asemenea activitati culturale.

Accesul trupelor de teatru si al suporterilor acestora este liber, gratuit si încurajat deplin prin eforturile organizatorilor.

Cu toata consideratia,
Actor, Ana-Maria Pandele Andone.
Timisoara, 3 Mai 2011
Telefon contact: 0740 151 623


Din presă:

Teatru pentru educaţie

Trupa de teatru "În pom" a asociaţiei culturale timişorene „Pentagon” va debuta vineri, la ora 13,30, pe scena Casei de Cultură a Studenţilor din Timişoara, cu spectacolul "A 4-a stare de agregare" de Miriam Cihodariu. Este vorba, a precizat actriţa Ana-Maria Pandele Andone, de la Teatrul Naţional „Mihai Eminescu”, coordonatoare scenică a spectacolului, de povestea de maturizare a unui adolescent, care trece prin etape mai puţin dezirabile, dar frecvente în cotidian, ale căutării de sine. Spectacolul, care-i implică pe actorii Alexandru Bursuc, Andreea Iena, Beniamin Ilaş, Andrei Lupu, Corina Marinaş, Laura Săracin şi Claudiu Toma, face parte din proiectul de educaţie prin cultură „Teatralis”, realizat de asociaţia „Pentagon” cu sprijinul Naţionalului timişorean şi al instituţiei-gazdă. (L.N.)

Renaşterea Bănăţeană

 

Un proiect:
 

Parteneri:
 

 


Calendar

 • Information
  21 Decembrie 2019

  POVESTE DE CRĂCIUN (XI)

  …Despre cum să fii mai darnic şi mai bun… Ediția a XI-a, 21 - 23 Decembrie 2019  vezi şi...
 • Information
  08 Decembrie 2019

  Sania lui Moș Crăciun

  data: duminică 8.12.2019, ora 17locul: Liceul Piarist Gerhardium
 • Information
  02 Decembrie 2019

  Nopți Albe

  Spectacol invitat în cadrul Festivalului Național de Teatru pentru Tineri și Copii "Copil...
 • Information
  01 Decembrie 2019

  I'm Not My M!stakes

  01.12.2019 ora 17.30 Casa Tineretului (FITT), Timișoara O producție realizată în cadrul workshopului...
 • Information
  30 Noiembrie 2019

  Mergi pe drumul tău!

  Spectacol invitat 30.11.2019 în cadrul Festivalului Național de Teatru pentru Tineri și...

SUSȚINE EDUCAȚIA PRIN CULTURĂ
direcţionând 2% din impozitul pe venit

 

Alătură-te nouă!

Înscrie-te în asociaţia noastră