Constantin Rădoacă

Constantin Rădoacă

Autorul volumului de poeme „Trilogia cuvintelor”, Constantin Rădoacă, s-a născut în Caransebeș, dar și-a petrecut copilăria și tinerețea în Timișoara, unde a absolvit Liceul C.D. Loga și Universitatea Politehnică. Deși a obținut diploma de inginer electrotehnist, lucrând o vreme în branșă, gândurile i-au zburat permanent spre marea lui pasiune, regia de teatru și film.

Se stabilește în Capitală, unde urmează secția de regie film a Universității de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L. Caragiale”.

Înca din facultate, devine colaborator, în calitate de asistent sau secund, al unor binecunoscuți regizori români de film, dar colaborează și la realizarea unor filme pentru cinematografia americană. Realizează sute de emisiuni TV de divertisment, inclusiv în calitate de director artistic al postului Antena 1. Este distribuit și ca actor în filme și spectacole de teatru. Pune în scenă, la teatre din Capitală, diferite piese, inclusiv unele scrise de el însuși.

În urmă cu câțiva ani, simțindu-se atras atras de fenomenul religios, urmează Institutul Teologic, secția Teologie pastorală.

Pasionat de scris, este autorul a peste douăsprezece mii de pagini de poeme, romane, studii de filosofie, teologie, estetică etc., dar cu „Trilogia cuvintelor” este la prima apariție editorială. Încă în această toamnă, speră să publice o carte dedicată maestrului Gheorghe Dinică, despre momente mai puțin cunoscute din viața marelui actor.

Printre proiectele lui Constantin Rădoacă, care a revenit în orașul tinereții, se numără și înființarea unei școli de actorie de film pentru copii și adulți, care va purta numele lui Gheorghe Dinică, dar și realizarea, în Timișoara, cu resurse locale, a unor filme artistice și documentare.

Constantin Radoaca X

 

 

 


afis xi w

Un proiect:

pentagonb


Calendar

 • Information
  21 Decembrie 2019

  POVESTE DE CRĂCIUN (XI)

  …Despre cum să fii mai darnic şi mai bun… Ediția a XI-a, 21 - 23 Decembrie 2019  vezi şi...
 • Information
  08 Decembrie 2019

  Sania lui Moș Crăciun

  data: duminică 8.12.2019, ora 17locul: Liceul Piarist Gerhardium
 • Information
  02 Decembrie 2019

  Nopți Albe

  Spectacol invitat în cadrul Festivalului Național de Teatru pentru Tineri și Copii "Copil...
 • Information
  01 Decembrie 2019

  I'm Not My M!stakes

  01.12.2019 ora 17.30 Casa Tineretului (FITT), Timișoara O producție realizată în cadrul workshopului...
 • Information
  30 Noiembrie 2019

  Mergi pe drumul tău!

  Spectacol invitat 30.11.2019 în cadrul Festivalului Național de Teatru pentru Tineri și...

Susţinem:

SUSȚINE EDUCAȚIA PRIN CULTURĂ
direcţionând 2% din impozitul pe venit

 

Alătură-te nouă!

Înscrie-te în asociaţia noastră