Proiectele Noastre

Job Shadow Timișoara 2012

4 mai 2012
1014 elevi timişoreni, pregătiţi să îşi aleagă profesia

Junior Achievement România în colaborare cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Timiş, Colegiul Tehnic "Azur" Timişoara, Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Timişoara, Incubatorul de Afaceri Software Timişoara, Radio România Timişoara şi Agenţia Mots organizează în 4 mai 2012 evenimentul "Job Shadow / Parteneri pentru o zi".

Job Shadow este un parteneriat internaţional între comunitatea de afaceri şi mediul educaţional, destinat facilitării accesului elevilor la un loc de muncă. Programul, aflat la a zecea ediţie în România, se desfăşoară în 11 ţări din Europa, în SUA, Canada, Hong Kong şi Japonia. Prin participarea la program, elevii petrec câteva ore în "umbra" unui profesionist dintr-o companie/instituţie, având posibilitatea să înveţe mai multe despre activităţile, îndatoririle şi responsabilităţile de la locul de muncă. Programul încearcă să ofere tinerilor răspunsuri la întrebările: "Ce vreau să devin după ce termin şcoala? Care este cel mai potrivit loc de muncă pentru mine?", iar companiilor la întrebările: "Cum vor fi viitorii angajaţi? Cu ce cunoştinţe pleacă din şcoală? Ce aşteptări au tinerii de la viitoarea lor carieră?"

Ediţiile "Job Shadow" 2010 şi 2011 la Timişoara au fost un adevărat succes şi au avut cea mai mare amploare din ţară. La prima ediţie, peste 600 de elevi au descoperit ce presupun meseriile preferate, iar la cea de-a doua ediţie peste 750 de elevi. Anul acesta 1014 elevi, nerăbdători să îşi aleagă cariera potrivită, vor fi pentru o zi "umbra" profesioniştilor din peste 100 de companii şi instituţii partenere. Elevii sunt sprijiniţi de profesorii din 30 de instituţii de învăţământ din judeţul Timiş.

Conform unei analize asupra solicitărilor tinerilor la ediţiile din anii trecuţi, dar şi a celor de anul acesta, cei mai mulţi dintre elevi optează pentru profesii ca: medic, specialist IT, economist, arhitect, jurnalist sau inginer.

Diseminarea programului Job Shadow Day va avea loc în 9 mai 2012, orele 15-17, în cadrul sălii Europa a Camerei de Comerţ, Industrie şi Agricultură Timişoara de la Centrul Regional de Afaceri Timişoara, Str. Eroii de la Tisa, Nr. 22.

mai mult...

Persoană de contact:
Ing. Prof. Camelia Moţ
Coordonator local Job Shadow Timişoara 2012
0745 898 060
0726 455 076
E-mail: Această adresă de email este protejată de spambots. Trebuie să aveți JavaScript activat ca să o puteți vedea.

Info Program:

- Ora 16.00 - Atelier dedicat meseriei de ACTOR - desfășurat la Teatrul Național "Mihai Eminescu" Timișoara - Sala de Lectură, susținut de actor Ana-Maria Pandele Andone

- Ora 17.15 - Workshop Tehnica de Scenă, Teatrul Național "Mihai Eminescu" Timișoara - Sala Mare

- Ora 18.00 - Vizitarea cabinelor actorilor, înainte de spectacol (în momentul când aceștia se costumează, se machează, etc.), Teatrul Național "Mihai Eminescu" Timișoara - Sala Studio 5

- Ora 19.00 - Vizionarea spectacolului "Cloaca", Teatrul Național "Mihai Eminescu" Timișoara - Sala Studio 5

Galerie Foto

Get the flash player here: http://www.adobe.com/flashplayer

IMPRESII

În cadrul atelierului am avut parte de multă distracție cum nu am mai avut de mult și mi-am re-stârnit curiozitățile, toate în cadrul actoriei, schimbul de gândire, transpunerea în alte piei ș.a.m.d.

M-am simțit extraordinar de bine și de relaxat și aștept cu nereăbdare duminica 13.06 la ora 13. (Hudisteanu Flavius-Andrei)

Din ce-am vorbit cu copiii, cel puțin ai mei, au fost foarte încântați să lucreze cu tine, ideea de teatru, făcut de ei, a fost o provocare.

Să vedem, mai departe, cum întărim colaborarea. Ne gândim și te anunțăm. (Lăcrămioara Baron - Prof. Colegiul Silvic "Casa Verde")

Un proiect:
 

Partener:
 


Calendar

08 Iunie 2019
premiera - 8 iunie 2019 ora 20 în Amfiteatrul din Piața Sfântul Gheorghe Spec...
05 Iunie 2019
5.06.2019 ora 18.00 - Biblioteca Județeană "Sorin Titel", secția Arte - lectura: actor...
03 Iunie 2019
Luni, 3 iunie 2019 ora 17.00 Sala 2 a Teatrului Național Timișoara- Sala de lectură -...
16 Mai 2019
Festivalul "Dansurile copilăriei"- 16.05.2019, Casa Tineretului Timișoara - membru al j...
21 Decembrie 2018
…Despre cum să fii mai darnic şi mai bun… Ediția a X-a, 21 - 24 Decembrie 2018 &n...

SUSȚINE EDUCAȚIA PRIN CULTURĂ
direcţionând 2% din impozitul pe venit

 

Alătură-te nouă!

Înscrie-te în asociaţia noastră