Proiectele Noastre

ActOrchestra

De la: TNB Teatrul Naţional Bucureşti „I.L.Caragiale”

Spectacol invitat in cadrul Festivalului Național de Teatru pentru Copii și Tineri "Copil în Europa" (X)

În 3 Octombrie 2017, ora 19:00 la Casa Tineretului (FITT), Str. Arieș nr. 19, Timișoara


INTRAREA LIBERĂ pe bază de rezervare Online

Regia: Horia Suru
Cu: Petre Ancuța, Florin Călbăjos și Emilian Mârnea

O comedie muzicală cu trei actori și 20 de instrumente. Pantomimă, burlesc, muzică clasică, hit-uri, Mozart, Bach, rock, disco. O poveste din muzică.

CARE E POVESTEA?

Trei actori-interpreți își dispută supremația pe scenă. Această controversă artistică naște povestea spectacolului, naște conflictul și răsturnările de situație, naște umorul acestei piese-concert. Uneori sunt doi contra unul, alteori sunt fiecare pentru el și rar se ajută. Dar fac toate accestea cu umor și energie, pentru savoarea spectacolului și încântarea spectatorilor.

DE CE SĂ VĂD ACEST SPECTACOL?

De ce ACT? Pentru că acest spectacol este cu adevărat un act artistic complex – cu muzică live (fie că actorii se întrec care pe care în interpretarea instrumentelor, fie că se duelează vocal cu ajutorul melodiilor); cu pantomimă (spațiul scenic minimal este completat prin gesturi, mișcare și energia de care dau dovadă cei trei); sau cu bătălii de replici (de la simple cuvinte ce se ciocnesc unele cu altele până la replici celebre din melodii cunoscute).

De ce ORCHESTRA? Pentru că cei trei actori, unul mai virtuoz decât altul – virtuozitatea fiind și miza scenică a celor trei – demonstrează spectatorilor îndemânarea și talentul de care dau dovadă. În acest trio-duel comic, spectatorul nu poate să se decidă cine este „mai bun” sau „mai talentat”.

De ce ACTORCHESTRA? Pentru că nu este doar teatru, pentru că nu este un concert, pentru că protagoniștii nu sunt doar actori sau doar interpreți, pentru că nu este doar o poveste pe muzică sau doar o muzică ce generează o poveste. Este un act artistic spectaculos cu actori-orchestră.

REGIZORUL, ACTORII, PIESA

act x

Personajul lui Petre Ancuța cucerește publicul prin carisma și șarm, și tocmai din îcrederea exagerată de sine generează ridicol și comic. Florin Călbăjos crează un personaj sensibil, romantic, un exponent tipic al interpretului de muzică clasică, introvertit și visător. Ultimul din acest trio dinamic este interpretat de către Emilian Mârnea, fiind un personaj ancorat în contemporan, în muzica disco sau rock, ca și cum ar reprezenta ritmul și ritmica grupului.

Tânărul regizor Horia Suru reușește să pună în scenă acest teatru-muzical fără exagerări sau fără să pună accentul pe actul artistic în sine, ci pe comicul situației și să construiască situații care să îi pună în valoare pe cei trei protagoniști. Spectacolul lasă impresia unei curse energice de 100 metri garduri – în care nu există nici un câștigător sau pierzător, în care publicul devine complice cu ceea ce se întâmplă pe scenă.

Este o adevărată plăcere să mai existe un astfel de spectacol și publicul să se poată bucura de el.


Eveniment organizat de pentagonb Asociația Culturală PENTAGON 

și cofinanțat de CONSILIUL JUDETEAN TIMIS Consiliul Județean Timiș și PMT M Primăria Municipiului Timișoara 

Parteneri:

FITT TNTm centru cultura arta CASA DE CULTURA TMreflektor no name xCASA STUDENTILORFine Picturesimed ArtU  scoala de circ elena mazare2  pedagogic m salvaticopiii MATRIX

Co-parteneri:

Monica Macovei ecr

Parteneri media:

TVR TMRomania culturalradio tmArtVibe2 pressalert-mic west citydali art timisoreni debanatromania pozitivastiri pt copiifoto-mihai ovidan

Sponsori:

humanitas carturesti RENANIA EU  Pan by Violett 


ac pentagonB orizontal200  Susține2021 x

 

afis final X

Un proiect:

pentagonb

Eveniment cofinanțat de:

CONSILIUL JUDETEAN TIMIS
Consiliul Județean Timiș

PMT M
Primăria Timișoara


Calendar

08 Iunie 2019
premiera - 8 iunie 2019 ora 20 în Amfiteatrul din Piața Sfântul Gheorghe Spec...
05 Iunie 2019
5.06.2019 ora 18.00 - Biblioteca Județeană "Sorin Titel", secția Arte - lectura: actor...
03 Iunie 2019
Luni, 3 iunie 2019 ora 17.00 Sala 2 a Teatrului Național Timișoara- Sala de lectură -...
16 Mai 2019
Festivalul "Dansurile copilăriei"- 16.05.2019, Casa Tineretului Timișoara - membru al j...
21 Decembrie 2018
…Despre cum să fii mai darnic şi mai bun… Ediția a X-a, 21 - 24 Decembrie 2018 &n...

SUSȚINE EDUCAȚIA PRIN CULTURĂ
direcţionând 2% din impozitul pe venit

 

Alătură-te nouă!

Înscrie-te în asociaţia noastră