Proiectele Noastre

Seara Artiştilor Independenţi la Cluj

 AMNEZIA - Texte poetice din literatura română puse cap la cap într-o poveste

Matei şi Ştefan au iniţiat un proiect în urmă cu doi ani prin care vor să aduca poezia în sufletele oamenilor. Uneori din teama de a asista la evenimente patetice, oameni refuză să se întâlnească cu poezia. Atunci au gândit să spargă ritmul, să renunţe la recitarea clasică şi să facă poveste din poezie. Acest proiect a fost reluat astăzi în cadrul Serii Artiştilor Independenţi.

Matei Muntiu a absolvit Facultatea de Teatru în cadrul Universităţii de Vest din Timişoara. A jucat doi ani în compania de teatru Passe-partout a actorului Dan Puric. În prezent este artist independent şi este implicat, în Cluj, în diferite proiecte teatrale independente. 

Codruţa Varadi este absolventă a Facultăţi de Teatru de la Sibiu, clasa Marian Râlea. În prezent este actriţă în cadrul Teatrului Re-ACT.

Ştefan Florian a fost profesor de română. A studiat filologie şi teatrologie, iar în prezent e performer în Compania de Teatru – Labirint. Membru fondator al Asociaţiei Şura. E implicat în proiecte teatrale independente.

 

Centrul Pentru Identitate și Promovare Culturală, în colaborare cu Casa de Cultură a municipiului Cluj–Napoca și Casa de Cultură a Studenților, alături de partenerii săi Asociația Șura și Asociația Culturală Pentagon, organizează în data de 5 Februarie 2014, ora 1900, Seara Artiștilor Independenți. Evenimentul va avea loc în sala de spectacole “Dumitru Fărcaș” a Casei de Cultură a Studenților din Cluj-Napoca.

Scopul evenimentului este să impulsioneze și să sprijine activitățile artistice independente și tinerii artiști, în vederea promovării acestora și atragerii de posibili colaboratori/sponsori care pot sprijini manifestările artistice independente. Evenimentul își propune să aducă la cunoștința publicului larg o serie de artiști de certă valoare culturală, mai putin cunoscuți dar prezenți în spațiul cultural clujean, dat fiind faptul că în ultimii ani am asistat la un adevărat boom al evenimentelor culturale independente, lucru ce demonstrează încă o dată că noi, artiștii independenți, suntem o forță vie a vieții culturale clujene. Libertatea de creație, plăcerea și pasiunea de a lucra în mediul cultural (atât de dragi artistului independent) au găsit susținerea autorităților locale și a mediului de afaceri clujean care văd în sectorul independent de cultură (asociaţii, fundaţii, artişti independenți) o alternativă bogată, valoroasă, originală și de perspectivă la instituțiile tradiționale de cultură, aceștia decizând să ofere un sprijin binemeritat și să încurajeze artiștii independenți și activitățile lor artistice.

Evenimentul propune clujenilor iubitori de teatru, poezie și muzică un potpuriu cultural:
- piesa de teatru Nu înțeleg ce se întâmplă de Mihai Ignat, regia: Cristina David/Diana Bathory Teatrul Re-act
- monologuri în interpretarea actorilor Teatrului Re-act;
- recital muzical susținut de Adriana Berezovski - voce și Bogdan Boacă - chitară;
- recital de poezie susținut de actorii Codruța Varadi, Ştefan Florian și Matei Muntiu.

Invitații speciali ai evenimentului sunt poeții:Ion Mureșan și Stefan Baghiu, câștigător al Galei Tinerilor Scriitori 2014.
Amfitrionul serii : Petre Băcioiu – actor la Teatrul Național Cluj – Napoca.

Intrarea liberă !

 Album FOTO

Get the flash player here: http://www.adobe.com/flashplayer

Seara artistilor independenti

Casa de Cultura a Studentilor, Cluj-Napoca
Adresa: Piaţa Lucian Blaga 1-3, 400003 Cluj-Napoca

Un proiect:

 teatrul RE-ACT

Colaborare:

 


Calendar

08 Iunie 2019
premiera - 8 iunie 2019 ora 20 în Amfiteatrul din Piața Sfântul Gheorghe Spec...
05 Iunie 2019
5.06.2019 ora 18.00 - Biblioteca Județeană "Sorin Titel", secția Arte - lectura: actor...
03 Iunie 2019
Luni, 3 iunie 2019 ora 17.00 Sala 2 a Teatrului Național Timișoara- Sala de lectură -...
16 Mai 2019
Festivalul "Dansurile copilăriei"- 16.05.2019, Casa Tineretului Timișoara - membru al j...
21 Decembrie 2018
…Despre cum să fii mai darnic şi mai bun… Ediția a X-a, 21 - 24 Decembrie 2018 &n...

SUSȚINE EDUCAȚIA PRIN CULTURĂ
direcţionând 2% din impozitul pe venit

 

Alătură-te nouă!

Înscrie-te în asociaţia noastră