Proiectele Noastre

Tabara de Creatie "Copiii Europei - Prieteni pentru arta"

Editia I-a

16 - 22 Iunie 2010, Poarta de intrare a Parcului National Retezat

TABARA DE CREATIE PLASTICA SI SCENICA

Asociatia Culturala „Pentagon” este o organizatie non-profit, avind ca scop organizarea de evenimente culturale, sociale si educative la nivel local, national si international.

Asociatia este specializata in organizarea de evenimente culturale, cum ar fi spectacole, expozitii, stagii de formare, tabere de creatie, cursuri de perfectionare, happening-uri etc.

Asociatia s-a implicat activ in organizarea altor tabere de profil, participand in mai multi ani consecutiv la
identificarea si solutionarea problemelor survenite pe parcursul tuturor etapelor acestor evenimente. Incurajarea activitatilor specifice copilariei este o datorie umana si civica: “Copilul nu este intreg decat atunci cand se joaca!”

Initiativa Asociatiei Culturale Pentagon de a organiza aceasta tabara vine in intampinarea intereselor tinerilor si dorintei lor de a se dezvolta sau de a lucra intr-un cadru care le ofera un mod de exprimare a creativitatii. Taberele de creatie au rolul de a atrage si pregati noi membri care sa asigure buna organizare a proiectelor culturale din anii urmatori.

Prin initierea si desafasurarea de activitati creative prin joc, copiii sint sprijiniti si incurajati in vederea dezvoltarii aptitudinilor si abilitatilor sociale, intelectuale, culturale si artistice. Este datoria nu doar a parintilor, ci si a societatii de a-i pregati pe copii, prin astfel de activitati, pentru un viitor sanatos.

Proiectul “COPIII EUROPEI- PRIETENI PENTRU ARTA”-Editia I-a TABARA DE CREATIE PLASTICA SI SCENICA isi propune sa raspunda acestor realitati, printr-un eveniment de mare anvergura, intens mediatizat, avand certitudinea faptului ca dorim ca acesta sa devina o traditie:„ARTA-MODALITATE DE EXPRIMARE” Copiii nostri si ai Europei, merita si doresc, au nevoie cu precadere de cadrul acesta, perfect creeat pentru a imbina atat odihna activa, invatarea si deprinderea unor abilitati si lucruri necesare si utile, cat si recreerea si distractia deopotriva.

Fireste, marturie a necesitatii acestui fapt, stau implicarea masiva si participarea copiilor si parintilor la evenimente anterioare similare. Deasemenea, asociatia organizeaza tabere de instruire a membrilor sai pentru: a consolida echipele de artisti din domeniul artelor plastice si vizuale, dezvoltarea personala a tuturor membrilor respectivi prin instruirea lor pe partea de scriere si managementul unui proiect.

Scopul proiectului consta in ridicarea nivelului cultural, artistic si stiintific prin metode educationale, sociale, promovarea valorilor morale, activitati de creatie, recreere, sportive, schimb de experienta; si, nu in ultimul rand, legarea de prietenii adevarate pentru viata.

Scopul proiectului, raportat la laturile fiintei umane, este ca fiecare participant:

 • Creativ: sa cunoasca si sa deprinda indeletniciri cultural-artistice, pe care ulterior le vor putea folosi in scopul dezvoltarii personale, conform motto-ului: „ARTA-MODALITATE DE EXPRIMARE”
 • Mental: sa dezvolte o gandire creativa, afirmarea de sine si convingeri personale;
 • Emotional: sa dezvolte stabilitate si auto-incredere, cat si incurajarea bunei dispozitii si a simtului de implinire;
 • Social: sa dezvolte calitati de lider, incredere de sine, responsabilitate, acceptarea altora si o atitudine pozitiva fata de sexul opus;
 • Moral: sa dezvolte principii sanatoase;
 • Fizic: sa dezvolte un organism sanatos, entuziasm pentru activitati in aer liber, obiceiuri bune si sanatoase;

articol renasterea

 


Sponsori:

  Apa "Bilboa"

Parteneri:

 Palatul Copiilor Timisoara

Parteneri media:

 

prieteni mic

Un proiect:

 


Calendar

 • Information
  21 Decembrie 2019

  POVESTE DE CRĂCIUN (XI)

  …Despre cum să fii mai darnic şi mai bun… Ediția a XI-a, 21 - 23 Decembrie 2019  vezi şi...
 • Information
  08 Decembrie 2019

  Sania lui Moș Crăciun

  data: duminică 8.12.2019, ora 17locul: Liceul Piarist Gerhardium
 • Information
  02 Decembrie 2019

  Nopți Albe

  Spectacol invitat în cadrul Festivalului Național de Teatru pentru Tineri și Copii "Copil...
 • Information
  01 Decembrie 2019

  I'm Not My M!stakes

  01.12.2019 ora 17.30 Casa Tineretului (FITT), Timișoara O producție realizată în cadrul workshopului...
 • Information
  30 Noiembrie 2019

  Mergi pe drumul tău!

  Spectacol invitat 30.11.2019 în cadrul Festivalului Național de Teatru pentru Tineri și...

SUSȚINE EDUCAȚIA PRIN CULTURĂ
direcţionând 2% din impozitul pe venit

 

Alătură-te nouă!

Înscrie-te în asociaţia noastră