Proiectele Noastre

POVESTE DE CRĂCIUN (II)

…Despre cum să fii mai darnic şi mai bun…

Ediția a II-a 

14-18 Decembrie 2010 zilnic între orele 14:00 şi 17:00
la sediul C.R.A.F.T. - în cadrul "Târgului de Crăciun" - vezi şi ediţia  2009 
eveniment caritabil destinat strîngerii de fonduri pentru copiii aflaţi pe perioada sărbătorilor în spitalul "Louis Ţurcanu"

Centrul Regional de Afaceri (CRAFT)
Adresa: Str. Eroii de la Tisa, Nr. 22, Timişoara
Telefon: 0256/220526, 0748112822
Fax: 0256/228709

PROGRAM

Mulțumiri speciale

Mulțumim din suflet pentru tot sprijinul acordat: doamnelor Mioara Fârdă și Georgiana Fârdă, d-nelor Adriana Szas și Annemaria Toth, tinerilor inimoși: Lala Sărăcin, Beniamin Ilaș, Bogdan Oprea, Mircea Ionuț Pandele, Robert Hu, Matei Muntiu precum și firmelor SC M-SCHULLER DESIGN SRL, SC Complex Art SRL, SC FARMEC SA, AVIVA Romania.

"POVESTE DE CRACIUN"

…Despre cum sa fii mai darnic si mai bun…

Cu o larga experienta in domeniul activitatilor cu si pentru copii, Asociatia Culturala Pentagon organizeaza in perioada: 14 si 19 Decembrie. 2010, intre orele 14.00 si 17.30 evenimentul caritabil: "POVESTE DE CRACIUN"

Luna decembrie ne duce mereu cu gandul la cadouri si la Mos Craciun ... 

Manifestarea isi propune la aceasta a II-a editie, ca in cadrul Targului de Craciun care va avea loc la sediul CRAFT, pe intreaga durata a desfasurarii acestuia, sa putem umple "Sacul cu jucarii si dulciuri al lui Mos Craciun", initiind un eveniment cultural destinat colectarii de fonduri pentru copiii aflati in perioada sarbatorilor in Spitalul "Louis Turcanu" Timisoara. 

Este o onoare pentru mine sa va vorbesc despre un parteneriat nascut din scopuri caritabile. Asociatia Culturala “Pentagon” si partenerii acesteia, va invita sa daruiti putin din sufletele dvoastra in aceasta perioada magica, pentru a fi alaturi de copiii aflati in suferinta in spitale. 

Cu banii stransi vom cumpara cadouri, dulciuri, carti, jucarii si fructe pe care le vom imparti copiilor, bineinteles, in compania lui Mos Craciun si a ajutoarelor acestuia.

Au raspuns afirmativ invitatiei noastre copilasi dornici sa confectioneze obiecte de Craciun, precum si reale talente care vor veni sa incante sufletul cu colinde, dansuri, gimnastica si multe altele. Vor avea loc diverse concerte caritabile, party-uri, jocuri tematice, sesiuni de lectura, sedinte de face-painting, ateliere de creatie, etc. O multime de copii din scolile si gradinitele timisorene sunt implicati activ in realizarea acestui proiect, participand la programele artistice, pregatiti cu poezioare si colinde, momente de dans, teatru, etc. 

Totodata, acestia vor participa activ si la atelierele de creatie plastica, in cadrul carora vor fi prinde viata obiecte cu specific de Craciun; Aceste creatii deosebite vor fi vandute in cadrul Targului de Craciun si vor aduce bucurie copiilor din spital care, in mod sigur abia asteapta sa vada pachetele de la Mos Craciun.

Multumim cu anticipatie tuturor partenerilor si colaboratorilor, colegilor nostri pentru ca au facut posibila aceasta initiativa si ii dorim Camerei de Comert cat mai multi vizitatori, expozantilor cat mai multe vanzari si va asteptam cu drag la standul nostru pentru a oferi cu bucurie o raza de bucurie tuturor copiilor!

Cu deosebita consideratie, 
Actor, Ana-Maria Pandele Andone

Poveste de Craciun - ed. a II-a part. 1 (2010)

 

Poveste de Craciun - ed. a II-a part. 2 (2010)

 

 

Poveste de Craciun - ed. a II-a impartire cadouri (2010)

 

Din presa:

Timişoara devine capitala filantropiei în preajma Crăciunului.

Sărbătorile de iarna sunt un prilej cu care, an de an, timişorenii îşi deschid sufletul şi devin mai darnici, în special cu micuţii. Asociaţiile, fundaţiile şi chiar instituţiile din capitala Banatului organizează an de an evenimente caritabile menite să aducă un zâmbet pe feţele copiilor mai puţin norocoşi.

O mare parte dintre campaniile de colectare de jucării, haine sau rechizite pentru copiii au loc an de an, devenind tradiţie. Iniţiativele abia la început au şi ele şanse să se păstreze de-a lungul timpului. Grupurile ţintă ale acestor acţiuni sunt fie copiii cu dizabilităţi, fie familiile sărace, fie copiii orfani şi, de multe ori, micuţii cu probleme serioase de sănătate.

Artă pentru copii

Un eveniment inedit iniţiat de Asociaţia Culturală Pentagon începe în 14 decembrie la CRAFT. "Poveste de Crăciun... despre cum să fii mai darnic şi mai bun..." este deja la a doua ediţie şi se va desfăşura până în 19 decembrie, în cadrul Târgului de Crăciun. Evenimentul este unul cultural şi are ca obiectiv colectarea de fonduri pentru copiii aflaţi în perioada sărbătorilor la Spitalul "Louis Ţurcanu" din Timişoara.

"Vor avea loc diverse concerte caritabile, party-uri, jocuri tematice, sesiuni de lectură, şedinţe de face-painting, ateliere de creaţie. O mulţime de copii din şcolile şi grădiniţele timişorene sunt implicaţi activ în realizarea acestui proiect, participând la programele artistice, pregătiţi cu poezioare şi colinde, momente de dans, teatru. Totodată, aceştia vor participa activ şi la atelierele de creaţie plastică, în cadrul cărora vor prinde viaţă obiecte cu specific de Crăciun. Aceste creaţii deosebite vor fi vândute în cadrul Târgului de Crăciun", a spus Ana Maria Pandele Andone, reprezentant al asociaţiei.

» Adevărul.ro


...din anul anterior:

Micuţii au creat obiecte pe care le-au vândut pentru copiii bolnavi din spital

La târgul deschis la Centrul Regional de Afaceri din oraş, elevii din clasele primare ale şcolilor timişorene participă la workshopuri sau oferă participanţilor la târg momente artistice pentru a aduna bani pentru copiii de la „Louis Ţurcanu".

Prichindeii vin în fiecare zi la târgul „Serbarea Crăciunului"organizat în oraşul de pe Bega, pentru a face lucruşoare decorative, pentru a cânta sau a picta. Cei mici încearcă să adune bani pentru a cumpăra cadouri micuţilor internaţi în perioada sărbătorilor la Spitalul „Louis Ţurcanu".

Bogdan Căliman, de 10 ani, elev la Şcoala Generală numărul 27 din Timişoara, a venit alături de alţi copii de la şcolile din oraş, pentru a face celor o bucurie de Crăciun.  

Prichindeii au desenat şi colorat felicitări şi au făcut globuri pe care apoi le vor vinde. „Eu lucrez la un glob pe care o să îl vând ca să cumpărăm cadouri pentru copiii din spital. să vină şi la ei Moşul", a spus Bogdan Căliman.

Ornamentele de Crăciun, felicitările sunt vândute celor care trec pe lângă standul lor cu sume modice. „Încerc să strâng bani pentru copiii care nu pot ajunge acasă să facă lucruri tradiţionale de sărbători ", a spus Raul Meşensky, de 9 ani, elev la Colegiul Naşional Bănăţean.

Micuţii de la Spitalul pentru copii „Louis Ţurcanu" vor primi cadourile în seara de Crăciun. „Obiectele ce le creează ei aici au o valoare infinită, nu neapărat materială", a spus Ana Maria Pandele, reprezentant al Asociaţiei Culturale „Pentagon".

» Adevărul.ro


De la copii – pentru copii

Luna decembrie ne duce mereu cu gândul la cadouri şi la Moş Crăciun dar şi la cum să fim mai darnici şi mai buni. 15 şcoli au răspuns afirmaţiv invitaţiei Asociaţiei Culturale Pentagon pentru a participa la atelierele de creaţie plastică, în cadrul cărora vor prinde viaţă obiecte cu specific de Crăciun. Aceste creaţii vor fi vândute în cadrul Târgului iar din banii obţinuţi se vor cumpăra cadouri pentru copii de la spitalul Loius Ţurcanu.

Evenimentul caritabil "Poveste de Crăciun, despre cum să fi mai darnic şi mai bun" se află la a doua ediţie. În 2010, organizatorii îşi propun să aducă un zâmbet pe buzele copiilor aflaţi în spital în perioada sărbătorilor.

Spiriduşii de la Liceul teoretic Dositei Obradovici au dat tonul atelierului de creaţie.Elevii au fost atent coordonaţi de învăţătoare şi ajutoarele de la Asociaţia Culturală Pentagon.

Pe lângă atelierele de creaţie copilaşi au pregătit concerte de colinde, dansuri, demonstraţii de gimnastică. Micii creatori şi artişti sunt aşteptaţi să îşi arate talentul în faţa colegilor lor până pe 19 decembrie.

Analog TV

De la copii – pentru copii

 

 

Ateliere de creaţie pentru cei mici

 


Eveniment cultural de amploare, în spijinul copiilor internaţi la Spitalul „Louis Ţurcanu” Timişoara

Asociaţia Culturală Pentagon organizează evenimentul caritabil „Poveste de Crăciun... despre cum sa fii mai darnic si mai bun...”. În perioada 14-19 Decembrie 2010, între orele 14.00 şi 17.30, cea de-a II-a ediţie a manifestării îşi propune „să umple sacul cu jucării şi dulciuri al lui Moş Crăciun”, printr-un eveniment cultural destinat colectării de fonduri pentru copii aflaţi în perioada sărbătorilor în Spitalul „Louis Ţurcanu” Timişoara.

Evenimentul are loc la sediul Centrului Regional de Afaceri Timişoara (CRAFT) şi cuprinde programe artistice realizate de copiii din şcolile şi grădiniţele timişorene. „Este o onoare pentru mine să vă vorbesc despre un parteneriat născut din scopuri caritabile. Asociaţia Culturală Pentagon şi partenerii acesteia vă invită să dăruiţi puţin din sufletele dumneavoastră, în această perioadă magică, pentru a fi alături de copiii aflaţi în suferinţă, în spitale. Cu banii strânşi vom cumpăra cadouri, dulciuri, cărţi, jucării şi fructe pe care le vom împărţi copiilor, bineînţeles, în compania lui Moş Crăciun şi a ajutoarelor acestuia. Au răspuns afirmativ invitaţiei noastre copilaşi dornici să confecţioneze obiecte de Crăciun, precum şi reale talente, care vor veni să încânte sufletul cu colinde, dansuri, gimnastică şi multe altele. Vor avea loc diverse concerte caritabile, party-uri, jocuri tematice, sesiuni de lectură, şedinţe de face-painting, ateliere de creaţie etc.

Mulţumim cu anticipaţie tuturor partenerilor şi colaboratorilor, colegilor noştri pentru că au făcut posibilă această iniţiativă şi îi dorim Camerei de Comerţ cât mai mulţi vizitatori, expozanţilor cât mai multe vânzări şi vă aşteptăm cu drag la standul nostru pentru a oferi cu bucurie o rază de bucurie tuturor copiilor”, a spus actriţa Ana-Maria Pandele Andone, preşedintele Asociaţiei Culturale Pentagon.


DIN SUFLET, PENTRU COPII  

În prag de sărbători, tot mai multe fundaţii fac cadouri celor nevoiaşi. La asta s-au gândit şi reprezentanţii fundaţiei culturale Pentagon, care anul acesta şi-au propus să ajute copiii din spitalul Louis Ţurcanu. Însă, nu singuri, ci ajutaţi de elevii de la şcolile şi grădiniţele timişorene.

Sunt doar nişte copii, dar vor ca de sărbători să devină ajutoarele lui Moş Crăciun. Zeci de micuţi de la şcolile şi grădiniţele timişorene s-au apucat de treabă, ca să îi ajute pe cei aflaţi în suferinţă.

Programul de strângere de fonduri a fost iniţiat pentru a ajuta micuţii din Spitalul de Copii din Timişoara. Însă, pentru că doar în primele trei zile au reuşit să strângă fondurile necesare pentru a-i ajuta pe copiii bolnavi, organizatorii se gândesc serios să dea o mână de ajutor şi orfelinatelor din Timişoara.

“Am iniţiat programul acesta pentru a-i ajuta pe copiii de la Louis Ţurcanu, care de sărbători vor sta în spital. Până acum am strâns mai mult de 1000 de lei, şi ne-am gândit că dacă oamenii vor continua să ne sprijine tot atât de mult o să ducem ajutoare şi la orfelinate.” Ana Maria Pandele, coordonatorul atelierelor

Cei care vor să ajute micuţii aflaţi în suferinţă o mai pot face până duminică, la Centrul Regional de Afaceri din Timişoara. Aici copiii confecţionează obiecte specifice sărbătorilor iar apoi sunt oferite spre vânzare.

Bianca Dichis TVT89


Bani pentru situaţii de criză

În cadrul Târgului de Crăciun de la Centrul Regional de Afaceri din Timişoara, peste 400 de prichindei şi elevi din oraş vor munci ca nişte spiriduşi pentru a face manual decoraţiuni de sezon. „Povestea de Crăciun” începe marţi seara. „Anul acesta s-au înscris şi copiii de liceu care vor picta pe ceramică. Cu cei mici vom face globuri, icoane pictate, colaje, felicitări pe care le vom vinde apoi în cadrul târgului”, a spus Ana Maria Pandele, reprezentant al Fundaţiei Pentagon, organizator al campaniei.

Banii strânşi vor fi folosiţi pentru a cumpăra cadouri micuţilor internaţi la Spitalul „Louis Ţurcanu” pe perioada sărbătorilor.

Adevărul de seară


I-am sensibilizat:

 • Buna ziua,
  Sunt Chera Iliuta, fost pacient al spitalului Louis Turcan chirurgie si pediatrie si am vazut ce ai facut pentru copiii din spital in timpul de Craciun. Sunt foarte uimit pentru ca copiii de Craciun nu pot fi fericiti la spital si ma bucura ca faceti acest lucru minunat pentri acei copii internati in spital de Craciun.

Calendar

 • Information
  21 Decembrie 2019

  POVESTE DE CRĂCIUN (XI)

  …Despre cum să fii mai darnic şi mai bun… Ediția a XI-a, 21 - 23 Decembrie 2019  vezi şi...
 • Information
  08 Decembrie 2019

  Sania lui Moș Crăciun

  data: duminică 8.12.2019, ora 17locul: Liceul Piarist Gerhardium
 • Information
  02 Decembrie 2019

  Nopți Albe

  Spectacol invitat în cadrul Festivalului Național de Teatru pentru Tineri și Copii "Copil...
 • Information
  01 Decembrie 2019

  I'm Not My M!stakes

  01.12.2019 ora 17.30 Casa Tineretului (FITT), Timișoara O producție realizată în cadrul workshopului...
 • Information
  30 Noiembrie 2019

  Mergi pe drumul tău!

  Spectacol invitat 30.11.2019 în cadrul Festivalului Național de Teatru pentru Tineri și...

SUSȚINE EDUCAȚIA PRIN CULTURĂ
direcţionând 2% din impozitul pe venit

 

Alătură-te nouă!

Înscrie-te în asociaţia noastră