Proiectele Noastre

POVESTE DE CRĂCIUN (I)

…Despre cum să fii mai darnic şi mai bun…

Ediția a I-a 

8-13 şi 15-20 Decembrie 2009 zilnic între orele 10:00 şi 18:00
la sediul C.R.A.F.T. - în cadrul "Târgului de Crăciun"
eveniment caritabil destinat strîngerii de fonduri pentru copiii aflaţi pe perioada sărbătorilor în spitalul "Louis Ţurcanu"

Centrul Regional de Afaceri (CRAFT)
Adresa: Str. Eroii de la Tisa, Nr. 22, Timişoara
Telefon: 0256/220526, 0748112822
Fax: 0256/228709

PROGRAM

"POVESTE DE CRACIUN"

…Despre cum sa fii mai darnic si mai bun…

Cu o larga experienta in domeniul activitatilor cu si pentru copii, Asociatia Culturala Pentagon organizeaza in perioada: 8-13 şi 15-20 Decembrie 2009 zilnic între orele 10:00 şi 18:00 evenimentul caritabil: "POVESTE DE CRACIUN"

Luna decembrie ne duce mereu cu gandul la cadouri si la Mos Craciun ... 

Manifestarea isi propune la aceasta a II-a editie, ca in cadrul Targului de Craciun care va avea loc la sediul CRAFT, pe intreaga durata a desfasurarii acestuia, sa putem umple "Sacul cu jucarii si dulciuri al lui Mos Craciun", initiind un eveniment cultural destinat colectarii de fonduri pentru copiii aflati in perioada sarbatorilor in Spitalul "Louis Turcanu" Timisoara. 

Cu banii stransi vom cumpara cadouri, dulciuri, carti, jucarii si fructe pe care le vom imparti copiilor, bineinteles, in compania lui Mos Craciun si a ajutoarelor acestuia.

Vor avea loc diverse concerte caritabile, party-uri, jocuri tematice, sesiuni de lectura, ateliere de creatie, etc. 

De asemenea, o multime de copii din scolile timisorene sunt implicati activ in realizarea acestui proiect, participand la programele artistice, pregatiti cu colinde si poezioare, momente de dans, teatru, si la atelierele de creatie plastica unde vor fi prinde viata obiecte cu specific de Craciun; Aceste creatii deosebite vor fi vandute in cadrul Targului de Craciun si vor aduce bucurie copiilor din spital care, in mod sigur abia asteapta sa vada pachetele de la Mos Craciun.

Multumim cu anticipatie tuturor partenerilor si colaboratorilor, colegilor nostri pentru ca au facut posibila aceasta initiativa!

 Cu deosebita consideratie, 
Actor, Ana-Maria Pandele Andone


CUVANT LA INCEPUT DE DRUM:

Ma bucur ca mi s-a oferit aceasta onoare de a va adresa cateva cuvinte despre un parteneriat nascut din scopuri caritabile.

Asociatia Culturala Pentagon, compania de Asigurari de viata Aviva si Asociatia pentru Excelenta in Educatie va invita sa daruiti putin din sufletele dvoastra in aceasta perioada magica, pentru a fi alaturi de copiii aflati in suferinta in spitale.

Aviva- cu o istorie de peste 300 de ani de traditie in a ajuta oamenii si Asociatia pentru Excelenta in Educatie- una din primele initiative de a oferi o alternativa la invatamantul de stat printr-o gradinita si o scoala primara particulara si-au dat mana si ajutati de Asociatia Culturala Pentagon- cu o bogata experienta in organizarea de evenimente cu si pentru copii, doresc sa stranga fonduri pentru copiii bolnavi din Spitalul Louis Turcanu.

Au raspuns afirmativ invitatiei noastre copilasi dornici sa confectioneze obiecte de Craciun, precum si reale talente care vor veni sa incante sufletul cu colinde, dansuri, gimnastica si multe altele.

Va multumesc tuturor si dorim Camerei de Comert cat mai multi vizitatori, expozantilor cat mai multe vanzari si va asteptam cu drag la standul nostru pentru a ofei cu bucurie o raza de bucurie tuturor copiilor!


La Targul de Craciun

 

Dupa targ, cadourile adunate se impart copiilor din spitalul "Louis Turcanu"

Din presa:

S-a deschis Târgul "Serbarea Craciunului" 
MARTI, 08 DECEMBRIE 2009 17:23

Astazi, la Centrul Regional de Afaceri al Camerei de Comert, Industrie si Agricultura Timisoara, si-a deschis portile Târgul "Serbarea Craciunului", aflat la a XIV-a editie. Expozitia se desfasoara în doua perioade (8-13 decembrie si 15-20 decembrie), deci în doua saptamâni la rând, de astazi pâna duminica. Ideea acestui format este una de criza, dînd posibilitatea cât mai multor expozanti sa fie în atentia publicului în aceasta luna a cadourilor.

La deschidere, n-a fost prezent nici un oficial, judetean sau municipal, nici dl Ostaficiuc, nici dl Bacala, nici dl Ciuhandu, mult prea preocupati de politica decât de atmosfera de normalitate a Sarbatorilor. În schimb, n-a lipsit un personaj cu mult mai celebru si usor de recunoscut oriunde pe mapamond - Mos Craciun -, care nu uita niciodata lucrurile importante, sa primeasca scrisorile cu dorinte ale copiilor cuminti si sa le faca daruri, daca stiu sa-i spuna poezii si sa cânte colinde, ori sa-i arate cât de talentati sunt în domenii dintre cele mai diverse si surprinzatoare. De asta data, a venit adus cu motocicleta, într-o caravana pe doua roti, organizata de membrii unui motoclub, luându-si locul în sania simbolica, oprita în fata pomului împodobit si a celor care îl asteaptau.

Din acest punct de vedere, copiii prezenti la aceasta asteptata întâlnire cu Mosu' au fost la mare înaltime, au recitat, au cântat, au dansat si au facut gimnastica. Programele si demonstratiile artistice sustinute de cei mici vor însoti pe tot parcursul desfasurarii manifestarea, iar numele institutiilor si formatiilor unde evolueaza copiii si tinerii merita toate mentionate: gradinitele nr. 28 "Primii pasi"si Kindervalt, Agentia 2 AVIVA, Fundatia Estera, MiniClub Perfect Team, Corul Filadelfia, Corul Facultatii de Teologie, Magnum Team, Helen Doron Early English. De asemenea, va face prezentari de moda, cu copii si pentru copii, Real Fashion Agency. La târg mai participa caricaturistul Radu Cletiu, gata sa le faca portretul celor interesati, si Asociatia culturala Pentagon, cu un proiect caritabil pentru ajutorarea copiilor de la Spitalul "Louis Turcanu".

Sa revenim, însa, la partea comerciala si promotionala, cea care a facut posibil tot acest bogat program cultural-artistic: pe durata celor doua perioade de desfasurare ale târgului, în perimetrul expozitional al CRAFT, vor fi prezente circa 100 de firme, din România si Ungaria.

Târgul de Craciun al CCIAT ofera vizitatorilor-cumparatori jocuri si jucarii, articole pentru copii, ornamente, aranjamente si decoratiuni specifice Sarbatorilor de iarna, îmbracaminte, încaltaminte, marochinarie, articole de sport si timp liber, carti si albume, produse alimentare si bauturi de sezon etc. Programul de functionare este de la 10 la 20, biletul costa doi lei, iar pensionarii si copiii sub 14 ani, precum si grupurile organizate, au acces gratuit.

MARCEL SAMÂNTA
Articol: Renasterea Banateana

Foto: Adi Piclisan [RENASTEREA BANATEANA]

 

AfisCRAFT

Timisoreni.ro

Un proiect:

 

Partener:


Calendar

 • Information
  21 Decembrie 2019

  POVESTE DE CRĂCIUN (XI)

  …Despre cum să fii mai darnic şi mai bun… Ediția a XI-a, 21 - 23 Decembrie 2019  vezi şi...
 • Information
  08 Decembrie 2019

  Sania lui Moș Crăciun

  data: duminică 8.12.2019, ora 17locul: Liceul Piarist Gerhardium
 • Information
  02 Decembrie 2019

  Nopți Albe

  Spectacol invitat în cadrul Festivalului Național de Teatru pentru Tineri și Copii "Copil...
 • Information
  01 Decembrie 2019

  I'm Not My M!stakes

  01.12.2019 ora 17.30 Casa Tineretului (FITT), Timișoara O producție realizată în cadrul workshopului...
 • Information
  30 Noiembrie 2019

  Mergi pe drumul tău!

  Spectacol invitat 30.11.2019 în cadrul Festivalului Național de Teatru pentru Tineri și...

SUSȚINE EDUCAȚIA PRIN CULTURĂ
direcţionând 2% din impozitul pe venit

 

Alătură-te nouă!

Înscrie-te în asociaţia noastră