Proiectele Noastre

POVESTE DE IARNĂ

Seara de 17 Decembrie 2011, ora 20:30, „La Port” - Cluj-Napoca

Eveniment organizat și cunceput de Paethra Balu la care au participat Asociatia Culturală Pentagon și Asociația Șura. Proiectul este un concept gândit și inițiat în anul 2009 de Paethra Balu în care a atras și pe Matei Muntiu și Ștefan Florian, membrii celor două asociații, fără de care nu am fi fost azi aici.

Proiectul își propune crearea unui moment artistic pe tema „Poveste de iarnă” având ca texte propuse doar poeme și colinde din literatura și respectiv, folclorul românesc cu inserții de melodii folk acompaniate la chitară

Ceainaria La Port
Adresa: HERMANN OBERTH NR 1 (langa conservator) - Cluj-Napoca
Program: L-S : 08.00-23.00 Duminica: Inchis
Informatii si rezervari: Telefon: 0757 088 332
www.facebook.com/ceainarialaport

Descrierea evenimentului

Organizarea unei seri de poezie cu tematică - „Poveste de iarnă” - care să adune un grup de iubitori ai poeziei care să asiste la un moment artistic propus pe tema mai sus menționată, iar apoi sa îi antreneze interactiv în context propunându-le să participe activ, recitând și cântând ei înșiși în fața celorlalți invitați. Totodată evenimentul își propune crearea unei seri ca între prieteni unde fiecare să fie liber să participe în limitele temei și specificului date.

Regia momentelor artistice cuprinde înșiruirea într-o poveste în versuri a aspectelor ce preced și cuprind sărbătorile de iarnă. Acest lucru se va realiza prin poezii din literatura română și cântece din sfera folkului. Se vor îmbina aspecte ale vieții și pregătirii oamenilor de la sate pentru întâmpinarea Crăciunului, prin obicee ce țin de cultura satelor, cu aspecte din viața cotidiană a lumii urbane, evidențiindu-se venirea sărbătorilor de iarnă atât în cadrul rural cât și în cel urban.

Această înșiruire cuprinde poeme scrise de Marin Sorescu, Miron Radu Paraschivescu, Ion Mureșan, Ion Minulescu, Nina Casian, Radu Gyr, George Topîrcenu, George Coșbuc, Mircea Dinescu, Octavian Goga, Nichita Stănescu, monolog Toma Caragiu și cântece de Nicu Alifantis, Mayai Gyozo, Pasărea Colibri și grupul Ecoul.

După expunerea acestor momente se va da o pauză în care invitații sunt rugați să compună scrisori pentru Moș Crăciun care vor fi citite tuturor, mai apoi urmând ca aceia dintre invitați care doresc și se simt creativi să recite ei înșiși sau sa cânte pentru toți cei prezenți.

Din partea organizatorilor se vor împărți nuci, portocale și turtă dulce.

 

Un proiect realizat de Paethra Balu
în colaborare cu:

cu sprijinul:


Calendar

 • Information
  21 Decembrie 2019

  POVESTE DE CRĂCIUN (XI)

  …Despre cum să fii mai darnic şi mai bun… Ediția a XI-a, 21 - 23 Decembrie 2019  vezi şi...
 • Information
  08 Decembrie 2019

  Sania lui Moș Crăciun

  data: duminică 8.12.2019, ora 17locul: Liceul Piarist Gerhardium
 • Information
  02 Decembrie 2019

  Nopți Albe

  Spectacol invitat în cadrul Festivalului Național de Teatru pentru Tineri și Copii "Copil...
 • Information
  01 Decembrie 2019

  I'm Not My M!stakes

  01.12.2019 ora 17.30 Casa Tineretului (FITT), Timișoara O producție realizată în cadrul workshopului...
 • Information
  30 Noiembrie 2019

  Mergi pe drumul tău!

  Spectacol invitat 30.11.2019 în cadrul Festivalului Național de Teatru pentru Tineri și...

SUSȚINE EDUCAȚIA PRIN CULTURĂ
direcţionând 2% din impozitul pe venit

 

Alătură-te nouă!

Înscrie-te în asociaţia noastră