Festivalul de teatru "Copil în Europa"

Festivalul de teatru pentru Copii și Tineret "Copil în Europa" (VII)

Ediția a VII-a

5-6 Iunie 2014, la Teatrul pentru Copii şi Tineret "Merlin"

vezi şi ediţiile anterioare

LAUREAŢII FESTIVALULUI “Copil in Europa” – Ediţia a VII- a Timişoara, 5 – 6 Iunie 2014

Această ediţie a festivalului se desfăşoară la:

Teatrul "Merlin"
Adresa: B-dul Regele Carol I
(denumire veche: Tineretii, Cartier: IOSEFIN), Nr. 3
Telefon: 0256/493049
Fax: 0256/493029
şi
Iulius Mall Timişoara
Adresa: Strada Aristide Demetriade 1
Telefon: +40 256 401 600

Vom bate gongul joi, 5 iunie, la ora 10.00; iar vineri, 6 iunie, evenimentul va demara la ora 11.00; în ambele zile activitățile vor dura pâna seara, iar festivitatea de premiere a laureaților va avea loc la ora 17.00 la Iulius Mall Timișoara.

În cadrul festivalului, trupele invitate vin să-şi prezinte aptitudinile dramatice şi artistice.

Au fost invitate să se înscrie pentru preselecţie trupe de copii şi tineri, atât dintre cele care au mai participat la ediţiile anterioare, cât şi noi venite.

De asemenea, s-au înscris si one man/woman show-uri, monoloage, scheci-uri, festivalul incluzând atât trupe de liceu, cât şi o secţiune junior şi mixtă. Noutatea ediției este prezența unor momente deotebite de teatru – musical.

În timpul acestor două zile participanţii nu se vor bucura doar de spectacole reuşite, ci şi de ateliere de teatru susţinute de profesioniști în diverse arte ale spectacolului din România. Mai mult decât atât, organizatorii au pregătit activităţi şi întâlniri „informale”, unde toţi amatorii de teatru se pot cunoaşte mai bine şi se pot relaxa.

Juriul va fi format, deasemenea, din profesionişti: actori, regizori şi cronicari, precum: dl. Conf. Dr. Ştefan Andrei Darida, dl. Doru Maniu, dl. Laurenţiu Nistorescu, ș.a.m.d.

Intrarea la spectacolele ce vor avea loc în sala Teatrului „Merlin” este gratuită şi reprezintă o şansă minunată de a vedea cum se naşte magia şi cum timpul îşi pierde cursul cu ajutorul unor adolescenţi plini de entuziasm şi talent.


"Daţi-ne un motiv şi noi îl vom transforma
într-un moment de neuitat!"

 

"...De la joacă la joc- un pas spre artă..."

Acest festival s-a născut dintr-o mare pasiune de a construi şi de a pune sub auspiciile Thaliei copii pasionaţi de arta spectacolului de teatru.

Fireşte- ca orice început- nu a fost uşor dar, cum spunea un ilustru predecesor: „Lumea nu e a celor care pot, ci a celor care vor!”. Iar noi… am vrut!!!!!! Au aparut diverse motive de fervoare şi doar faptul că un Titu Maiorescu ne şoptea în urechi: „Unde există o necesitate trebuie să fie şi o posibilitate!” ne făcea să mergem mai departe... şi să vrem în continuare...

Noi îi dorim copilului nostru- „festival” ani mulţi… la cât mai multe ediţii, la cât mai mulţi participanţi şi la cât mai interesante moduri de abordare!!!

 

Preşedinte,
actor, Ana- Maria Pandele Andone


Cu o largă experientă în domeniul activitătilor cu și pentru copii sau tineri, Asociatia Culturală „Pentagon”, reprezentata de dna actor Ana-Maria Pandele Andone, initiatoarea si coordonatoarea evenimentului, cu sprijinul Consiliului Judetean Timiș, al Inspectoratului Școlar Judetean Timiș si nu in ultimul rand al partenerilor si al sponsorilor, organizează în perioada 5 - 6 Iunie 2014 Festivalul de Teatru pentru Copii și Tineri „Copil în Europa”, ediția a VII-a

Manifestarea își propune la această a patra editie să adune sub auspiciile Thaliei elevii din Timișoara și nu numai, într-un festival-concurs de teatru, care va cuprinde deopotriva atat spectacole, one-man-showri, cat și ateliere deosebite, specifice artelor scenice, teatrale si plastice.

Această întâlnire a trupelor de teatru si a personalitatilor prezente, se dorește a fi o evaluare a fenomenului teatral în rândurile tineretului școlar și totodată a interesului spre această activitate; o reuniune a iubitorilor Thaliei sub reflectoarele timisorene, ce urmărește dezvoltarea personalitătii creative, a expresivitătii afective, a cultivării sentimentului de prietenie și conlucrare, întelegerea conditiei umane, realizarea unor schimburi de idei, concepte despre mișcarea teatrală natională, sau alte forme de exprimare artistică în rândul tineretului.

Totodata, prin atelierele de creatie propuse si prin spectacolele invitate in afara concursului, dorim sa le deschidem copiilor prezenti orizonturi cat mai largi si sa le ascutim perceptiile in ceea ce priveste fenomenul artistic in general.

Multumim tuturor acelora care au sprijinit în orice fel aceasta editie a festivalului și le promitem că, punctul final al acestuia nu înseamnă sfârșitul, ci poate un bun motiv pentru începutul unei alte editii - tot pentru copiii din urbea noastra și despre faptele lor cultural - artistice.

Acestea fiind spuse, va adresam un prietenos: „Bine ati venit la festival!!!”


Parteneri:

  CONSILIUL JUDETEAN TIMISinspect scolar   TNTm   

Parteneri media:

renasterea timisoreni romania pozitiva radio TM

 

 

Sponsori:

IuliusMall orange logologo-farmecupcEPP Groupe EU cinemacity

 

 Afis Copil in europaVII baza web

Un proiect:

ACPsigla

Parteneri:

  CONSILIUL JUDETEAN TIMISinspect scolar


Calendar

 • Information
  21 Decembrie 2019

  POVESTE DE CRĂCIUN (XI)

  …Despre cum să fii mai darnic şi mai bun… Ediția a XI-a, 21 - 23 Decembrie 2019  vezi şi...
 • Information
  08 Decembrie 2019

  Sania lui Moș Crăciun

  data: duminică 8.12.2019, ora 17locul: Liceul Piarist Gerhardium
 • Information
  02 Decembrie 2019

  Nopți Albe

  Spectacol invitat în cadrul Festivalului Național de Teatru pentru Tineri și Copii "Copil...
 • Information
  01 Decembrie 2019

  I'm Not My M!stakes

  01.12.2019 ora 17.30 Casa Tineretului (FITT), Timișoara O producție realizată în cadrul workshopului...
 • Information
  30 Noiembrie 2019

  Mergi pe drumul tău!

  Spectacol invitat 30.11.2019 în cadrul Festivalului Național de Teatru pentru Tineri și...

SUSȚINE EDUCAȚIA PRIN CULTURĂ
direcţionând 2% din impozitul pe venit

 

Alătură-te nouă!

Înscrie-te în asociaţia noastră