Festivalul de teatru "Copil în Europa"

Constantin Rădoacă

Autorul volumului de poeme „Trilogia cuvintelor”, Constantin Rădoacă, s-a născut în Caransebeș, dar și-a petrecut copilăria și tinerețea în Timișoara, unde a absolvit Liceul C.D. Loga și Universitatea Politehnică. Deși a obținut diploma de inginer electrotehnist, lucrând o vreme în branșă, gândurile i-au zburat permanent spre marea lui pasiune, regia de teatru și film.

Se stabilește în Capitală, unde urmează secția de regie film a Universității de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L. Caragiale”.

Înca din facultate, devine colaborator, în calitate de asistent sau secund, al unor binecunoscuți regizori români de film, dar colaborează și la realizarea unor filme pentru cinematografia americană. Realizează sute de emisiuni TV de divertisment, inclusiv în calitate de director artistic al postului Antena 1. Este distribuit și ca actor în filme și spectacole de teatru. Pune în scenă, la teatre din Capitală, diferite piese, inclusiv unele scrise de el însuși.

În urmă cu câțiva ani, simțindu-se atras atras de fenomenul religios, urmează Institutul Teologic, secția Teologie pastorală.

Pasionat de scris, este autorul a peste douăsprezece mii de pagini de poeme, romane, studii de filosofie, teologie, estetică etc., dar cu „Trilogia cuvintelor” este la prima apariție editorială. Încă în această toamnă, speră să publice o carte dedicată maestrului Gheorghe Dinică, despre momente mai puțin cunoscute din viața marelui actor.

Printre proiectele lui Constantin Rădoacă, care a revenit în orașul tinereții, se numără și înființarea unei școli de actorie de film pentru copii și adulți, care va purta numele lui Gheorghe Dinică, dar și realizarea, în Timișoara, cu resurse locale, a unor filme artistice și documentare.

Constantin Radoaca X

 

 

 


afis xi w

Un proiect:

pentagonb


Calendar

21 Decembrie 2018
…Despre cum să fii mai darnic şi mai bun… Ediția a X-a, 21 - 24 Decembrie 2018 &n...
03 Decembrie 2018
3 decembrie 2018, ora 17.00, la Iulius Mall, în parteneriat cu Centrul de Resurse și Asi...
16 Septembrie 2018
Spectacol invitat in cadrul Festivalului Național de Teatru pentru Tineri și&n...
16 Septembrie 2018
UNWILLING Scurtmetraj realizat în cadrul Festivalului Național de Teatru pentru Ti...
15 Septembrie 2018
Producție realizată pe durata Festivalului Național de Teatru pentru Tineri ...

SUSȚINE EDUCAȚIA PRIN CULTURĂ
direcţionând 2% din impozitul pe venit

 

Alătură-te nouă!

Înscrie-te în asociaţia noastră