Festivalul de teatru "Copil în Europa"

Festivalul de teatru pentru Copii și Tineret "Copil în Europa" (II)

Ediția a II-a

8-9 Iunie 2009, la Teatrul pentru Copii şi Tineret "Merlin"

Teatrul "Merlin"
Adresa: B-dul Regele Carol I
(denumire veche: Tineretii, Cartier: IOSEFIN), Nr. 3
Telefon: 0256/493049
Fax: 0256/493029

CUVANT DE DESCHIDERE LA A II-A EDITIE: 

„De la joaca la joc- un pas spre arta”

Acest festival s-a nascut dintr-o mare pasiune de a construi si de a pune sub auspiciile Thaliei copii pasionati de arta spectacolului de teatru. 

Fireste - ca orice inceput - nu a fost usor dar, cum spunea un ilustru predecesor: „ Lumea nu e a celor care pot ci a celor care vor!”. Iar noi… am vrut!!!!!! Au aparut diverse motive de fervoare si doar faptul ca un Titu Maiorescu ne soptea in urechi : „ Unde exista o necesitate trebuie sa fie si o posibilitate!”… ne facea sa mergem mai departe… si sa vrem in continuare…

Noi ii dorim copilului nostru-festival ani multi… la cat mai multe editii, la cat mai multi participanti si la cat mai interesante moduri de abordare!!!

Presedinte,
actor, Ana- Maria Pandele Andone

 

Cu o larga experienta in domeniul activitatilor cu si pentru copii sau tineri, Asociatia Culturala „Pentagon” cu sprijinul Primariei Municipiului Timisoara, al Consiliului Judetean Timis si al Inspectoratului Scolar Timis, organizeaza in perioada 8-9 Iunie 2009 Festivalul de teatru pentru copii si tineri „Copil in Europa”, editia a II-a.

Manifestarea isi propune la aceasta a doua editie sa adune sub auspiciile Thaliei elevii din Timisoara si nu numai, intr-un festival- concurs de teatru, care va cuprinde deopotriva atat spectacole, one-man-showri, cat si ateliere specifice artei teatrale. 

Aceasta intalnire a trupelor de teatru se doreste a fi o evaluare a fenomenului teatral in randurile tineretului scolar si totodata a interesului spre aceasta activitate; o reuniune a iubitorilor Thaliei sub reflectoarele timisorene, ce urmareste dezvoltarea personalitatii creative, a expresivitatii afective, a cultivarii sentimentului de prietenie si conlucrare, intelegerea conditiei umane, realizarea unor schimburi de idei, concepte despre miscarea teatrala nationala, sau alte forme de exprimare artistica in randul tineretului.


 Parteneri:

    

Parteneri media:

Sponsori:

 

Parteneri:

 


Calendar

21 Decembrie 2019
…Despre cum să fii mai darnic şi mai bun… Ediția a XI-a, 21 - 23 Decembrie 2019 ...
08 Decembrie 2019
data: duminică 8.12.2019, ora 17locul: Liceul Piarist Gerhardium
02 Decembrie 2019
Spectacol invitat în cadrul Festivalului Național de Teatru pentru Tineri și&...
01 Decembrie 2019
01.12.2019 ora 17.30 Casa Tineretului (FITT), Timișoara O producție realizată în cadr...
30 Noiembrie 2019
Spectacol invitat 30.11.2019 în cadrul Festivalului Național de Teatru pentru Tiner...

SUSȚINE EDUCAȚIA PRIN CULTURĂ
direcţionând 2% din impozitul pe venit

 

Alătură-te nouă!

Înscrie-te în asociaţia noastră