Festivalul de teatru "Copil în Europa"

Date tehnice "Copil în Europa" (IV)

Ediția a IV-a

2-3 Iunie 2011, la Teatrul pentru Copii şi Tineret "Merlin"

Teatrul "Merlin"
Adresa: B-dul Regele Carol I
(denumire veche: Tineretii, Cartier: IOSEFIN), Nr. 3
Telefon: 0256/493049
Fax: 0256/493029

Date Tehnice

Repere importante pentru festivalul din acest an:

Festivalul se desfasoara in SALA DE SPECTACOLE A TEATRULUI DE PAPUSI „MERLIN” Timisoara - Bdul Regele Carol (fost Tineretii) Nr. 3
Festivitatea de premiere se va desfasura la Iulius Mall Timisoara
Str. Aristide Demetriade Nr. 1 (pe scena din zona food-court)

 

Joi - 2 Iunie

Ora 11.00 - Deschidere festiva - La Teatrul "Merlin" Timisoara. Atunci vor primi trupele participante caietele program si restul amanuntelor privind desfasurarea festivalului, etc.

Vineri - 3 Iunie

Ora 11 - Spectacole in concurs si ateliere
Ora 18.00 - Festivitatea de premiere


Pe langa spectacolele din concurs, avem initiate pentru toti participantii, ateliere de creatie specifice unde intrarea este libera, pentru ca acestia sa-si insuseasca noi cunostinte si sa-si dezvolte diverse abilitati. Va invitam sa participati la acestea, dupa cum urmeaza:

Joi 2 iunie

- Orele 14.10 - 14.40
14.10 -  Atelier I – „Arta Machiajului Scenic” - Dna Lucia Preda (30 min.) - In foaierul teatrului “Merlin” - Pauza juriu -

- Orele 14.40 - 15.10
14.40 –  Atelier II -  „Atelier de papuserie” – Dna Maria Cristofoletti (30 min.) - In foaierul teatrului “Merlin” - Pauza juriu –

Vineri 3 iunie

- Orele 14.00 - 14.30
14.00 –  Atelier III  - „Oglinda magica” – Atelier si spectacol de pantomima, echilibristica si  jonglerii” – Dnul Ian Napier  (30 min.; 7 min. spectacol) - In  foaierul teatrului Merlin  - Pauza juriu pentru deliberare

- Orele 14.30 - 15.00
14.30 –  Atelier IV  - „Atelierul de croit imagini” – Dra Alisa Tarciniu (30 min.) - In foaierul teatrului Merlin - Pauza juriu pentru deliberare

Va rog sa luati in considerare aceste repere orare si daca aveti intrebari suplimentare sa mi le adresati, urmand ca eu sa raspund acestora punctual.

In programarea spectacolelor am incercat sa tin cont de dorintele si solicitarile dumneavoastra privind timpii de spectacole si programarea acestora. Datorita faptului ca sunt foarte multe trupe inscrise in competitie, doresc sa va rog ca inainte de Deschiderea festiva sa veniti cu 10 minute mai devreme, sa intrati si sa aruncati o privire pe scena, pentru a vedea intrari- iesiri- etc. si pentru a va familiariza cu spatiul de joc, pentru a stabili mici detalii tehnice, privind luminile, sonorizarea, etc.

Rog fiecare coordonator de trupa sa completeze tabelul, cu date privind distributia copiilor si sa mi-l trimita de urgenta pe mail!!!

!!! Rog toti participantii care au pregatita coloana sonora sa o aduca in format audio sau pe un stick... mai putin sub forma de mp3 sau alte variante, pentru a nu avea surprize neplacute in program.

Intentionam ca pauzele dintre spectacole sa fie foarte scurte, de 1- 2 minute, altfel nu ne vom putea incadra in timpii propusi.

De asemenea, doresc sa va rog sa strangeti - pe cat posibil - timpii de joc... si aici ma refer cu precadere la cei care au spectacole ce depasesc 20 - 30 de minute; noi nu am impus un timp limita pentru creearea spectacolelor dar, in masura in care este posibil, va cer sprijinul in acest sens.

La noi la teatru este o vorba: "Ce se taie nu se fluiera!" si nu as vrea ca, in situatia in care juriul va considera elocvent si suficient doar un anumit fragment dintr-un spectacol si acesta se dovedeste a fi prea lung, sa decida pe loc ca acesta va trebui sa se opreasca. Ar fi neplacut pentru toata lumea si de aceea ar trebui sa evitam aceasta situatie!!

P.S. Am programat toate trupele din afara Timisoarei in cea de-a doua zi de festival, pentru ca acestea sa poata participa atat la spectacole, cat si la festivitatea de premiere de la Iulius Mall, incepand cu ora 18.00 (cu o pauza intre cei doi timpi).

ATENTIE!! Acesta este un mesaj general, cu informatii necesare pentru toate trupele participante. Pentru detalii specifice, va stau la dispozitie...

Va multumesc si va astept cu drag la festival!!


 Parteneri:

    

Parteneri media:

Sponsori:

  

 

 

Parteneri:

 


Calendar

02 Decembrie 2019
Spectacol invitat în cadrul Festivalului Național de Teatru pentru Tineri și&...
30 Noiembrie 2019
Spectacol invitat 30.11.2019 în cadrul Festivalului Național de Teatru pentru Tiner...
29 Noiembrie 2019
Spectacol invitat în cadrul Festivalului Național de Teatru pentru Tineri și&...
28 Noiembrie 2019
Ediția a XII-a 28 Noiembrie - 3 Decembrie 2019 vezi şi ediţiile anterioare
08 Iunie 2019
premiera - 8 iunie 2019 ora 20 în Amfiteatrul din Piața Sfântul Gheorghe Spec...

SUSȚINE EDUCAȚIA PRIN CULTURĂ
direcţionând 2% din impozitul pe venit

 

Alătură-te nouă!

Înscrie-te în asociaţia noastră