Mircea Ionuţ Pandele

Get the flash player here: http://www.adobe.com/flashplayer

E trecut de 3 dimineața dar sunetul tastaturii se aude încă; de parcă îmi face în ciudă… Îmi dau seama într-un târziu că tastatura n-are nimic cu mine, ci cu mama… săraca mama! Stă și lucrează de zor… pune la cale toate detaliile legate de Festivalul Național de Teatru pentru Copii și Tineri “Copil în Europa”.

Festivalul acesta e foarte complex și necesită multă migăleală din partea organizatorilor (și a mea); durează ceva până aduni toate informațiile, le cataloghezi… de mai multe ori și în mai multe feluri… Dar tot efortul merită susținut pentru a bate gong-ul începerii edtiției cu numărul VII… de data aceasta. Apoi, e grozav să vezi că și alți copii îți împărtășesc pasiunea pentru teatru și actorie, însă bucuria cea mai mare o avem cu toții la final, când se impart premiile și trofeele laureaților. Mereu mă întreb dacă de data asta mă voi număra și eu printre aceștia și pe ce loc… Deși mama este inițiatoarea proiectului, nu-mi spune niciodată înaintea celorlalți care sunt rezultatele; m-am obișnuit cu asta… :)

Și cea mai spectaculoasă parte este faptul că în acest festival va apărea și spectacolul nostru, lucrat anul acesta împreună cu alți șase copii talentați: “Ora noastră”. Vom susține avanpremiera în cadrul festivalului iar premiera va fi la Teatrul Național “Mihai Eminescu” Timișoara- Sala Studio “Uțu Strugari” în data de 10 iunie 2014, începând cu ora 17.00.

Ce înseamnă spectacolul acesta pentru mine? Mai întai, multe seri în care scriem scenariul, apoi alte seri în care analizăm detaliile legate de interpretare, coregrafie, scenografie, coloana sonoră, recuzită... a mea și a celorlalți... repetiții, bineînțeles... și multe altele. Urmează, desigur, emoțiile de la premieră dar ele îmi sunt destul de familiare, așa că le pot ține în frâu cu ușurință.

S-ar părea că subiectul „teatru” îmi ocupă tot timpul, nu-i așa?! Ei bine, nu-i de loc așa! Am timp de tenis, baschet, dans sportiv, tape-dance (step), karate, canotaj și, normal... DE ȘCOALĂ... și nu de orice școală: sunt elev în clasa a VII-a la Colegiul Național „C. D. Loga” Timișoara.

Dar până una-alta... să ne țineți pumnii strânși pentru premiera din 10!!! 

Mircea Ionuț Pandele

Timișoara, 3 iunie 2014

Calendar

08 Iunie 2019
premiera - 8 iunie 2019 ora 20 în Amfiteatrul din Piața Sfântul Gheorghe Spec...
05 Iunie 2019
5.06.2019 ora 18.00 - Biblioteca Județeană "Sorin Titel", secția Arte - lectura: actor...
03 Iunie 2019
Luni, 3 iunie 2019 ora 17.00 Sala 2 a Teatrului Național Timișoara- Sala de lectură -...
16 Mai 2019
Festivalul "Dansurile copilăriei"- 16.05.2019, Casa Tineretului Timișoara - membru al j...
21 Decembrie 2018
…Despre cum să fii mai darnic şi mai bun… Ediția a X-a, 21 - 24 Decembrie 2018 &n...

SUSȚINE EDUCAȚIA PRIN CULTURĂ
direcţionând 2% din impozitul pe venit

 

Alătură-te nouă!

Înscrie-te în asociaţia noastră