Toate Proiectele Noastre

Sară de poesii

Seara de 14 Ianuarie 2012, ora 20:30, ceainăria „La Port” - Cluj-Napoca

Eveniment organizat și cunceput de Paethra Balu la care au participat Asociatia Culturală Pentagon și Asociația Șura. Proiectul este un concept gândit și inițiat în anul 2009 de Paethra Balu în care a atras și pe Matei Muntiu și Ștefan Florian, membrii celor două asociații, fără de care nu am fi fost azi aici.

Proiectul își propune crearea unui moment artistic pe tema celebrării nașterii poetului Mihai Eminescu având ca texte propuse doar poeme și cântece acompaniate la chitară din literatura și, respectiv, folk-ul românesc.

Ceainaria La Port
Adresa:  HERMANN OBERTH NR 1 (langa conservator) - Cluj-Napoca
Program: L-S : 08.00-23.00   Duminica: Inchis
Informatii si rezervari: Telefon: 0757 088 332
www.facebook.com/ceainarialaport

Descrierea evenimentului

Get the flash player here: http://www.adobe.com/flashplayer

Organizarea unei seri de poezie cu tematică propunându-și să adune un grup de iubitori ai poeziei care să asiste la un moment artistic propus pe tema mai sus menționată, iar apoi sa îi antreneze interactiv în context propunându-le să participe activ, recitând și cântând ei înșiși în fața celorlalți invitați. Totodată evenimentul își propune crearea unei seri ca între prieteni unde fiecare să fie liber să participe în limitele temei și specificului date.

Regia momentelor artistice cuprinde inșiruirea într-o poveste în versuri, preponderent din creația lui Mihai Eminescu, a motivelor utilizate in poezia sa: cosmogonie, iubire, natura, moarte. Motivele sunt presărate atât cu momente muzicale preluate din sfera folk-ului, acompaniate la chitară, cât și cu poeme ale altor autori.

Această înșiruire, pe lângă poeziile lui Mihai Eminescu, cuprinde poeme scrise de Marin Sorescu, George Coșbuc, Stănescu, Ana Blandiana și cântece de Nicu Alifantis, Pasărea Colibri și Alexandru Andrieș..

După expunerea acestor momente se va da o pauză după care invitații sunt rugați recite ei înșiși sau sa cânte pentru toți cei prezenți.

 

Un proiect realizat de Paethra Balu
în colaborare cu:

 

cu sprijinul:


Calendar

09 Noiembrie 2017
În cadrul Festivalului Național de Teatru pentru Copii și Tineri "Copil în Europa...
09 Noiembrie 2017
Ediția a X-a, aniversară
03 Octombrie 2017
Ediția a X-a, aniversară 3 - 12 octombrie 2017 Această ediție spune "PRIVEȘTE ÎN...
11 Iunie 2017
11 IUNIE 2017 11 iunie 2017, ora 19.00- Sala Studio ”Uți Strugari” a Teatrului Na...
11 Iunie 2017
11 IUNIE 2017 11 iunie 2017, ora 18.00- Sala Studio ”Uți Strugari” a Teatrului Nați...

 

SUSȚINE EDUCAȚIA PRIN CULTURĂ
direcţionând 2% din impozitul pe venit

 

Alătură-te nouă!

Înscrie-te în asociaţia noastră